Немачки парни ваљак прешао преко части и достојанства највеће фудбалске нације у свету

09-07-2014 04:57:30 | | Глас Русије/ vostok.rs |


У превише убедљиву победу фудбалера немачке репрезентације над Бразилцима са 7:1 у полуфиналу првенства света до данас је тешко поверовати.

После првог полувремена на семафору је било већ 5:0. У НЛО над стадионом Белу-Оризонти лакше је поверовати него у нешто тако. После одмора домаћини првенства су дошли себи и одмах створили неколико убојитих момената. У једној епизоди голман немачке репрезентације Нојер морао је да брани два ”мртва” ударца за редом. Бразилци јуре да дају бар један гол. Али гол дају поново Немци — пише Совјетски спорт.

Издаље Спорт: из дана у дан прецизира:

Током 6 минута била су дата 4 гола у гол Бразилаца. Немачки парни ваљак је прешао преко части и достијанства највеће фудбалске нације у свету.

Бразилци су изгубили домаће светско првенство, као и 1950. године, нису успели да савладају Немачку, коју су раније обавезно побеђивали на првенствима света и на Куповима конфедерација, и од које никада нису губили на свом терену чак у приајтељским сусретима.

Пред очима читавог света Бразил су гурнули под паркет сопственог дома и забранили да дигне глас. Немачка је претворила петоструке прваке света у кловнове. Шурле је средином другог полувремена дао шести гол. Он је исто да суманути по изведби седми гол. Малени немачки сектор је запевао, гушећи све остало на стадиону. То више није било унижење — оно се десило раније. То је било ударање супарника који је изгубио свест. У боксу судија би неминовно зауставио меч још пре 3-4 гола. - пише Спорт-Експерес.

После катастрофалног наступа фудбалске репрезентације на првенству света грађанима земље се обратила председник Бразила Дилма Русеф. Она је замолила Бразилце да не клону духом.

Бразил, дижи се, стреси прашину пораза и ободри се, - написала је бразилски председник у свом микроблогу на Твитеру.

Немачка се по осми пут пласирала у финале првенства света у фудбалу.

А.Иванов,