Загонетка „пијане“ шуме

25-05-2014 01:25:44 | | Глас Русије/ vostok.rs |


Неких 200 километара јужно од Москве, код Рјазања, постоји место где је можда слетао НЛО. У шуми, на једном мањем простору расте веома необично искривљено дрвеће. Истраживачи аномалних појава су уверени, да је дрвеће савијено енергетским пољем ванземаљског брода.

Локално становништво зове ово место „пијана“ шума. Она се појавила пре неких 50-60 година. Пре тога овде је била храстова шума. Када су посечени храстови, засађене су јеле.

Нико од мештана се не сећа, да ли су јеле од самог почетка почеле увијено да расту, или су се искривиле током времена. Прича и легенди има много. Како неки тврде, на овом месту је некад дошло до двобоја две врачаре из суседних села. Ударци магичне енергије искривили су дрвеће, препричава локална веровања директор етнокултурног центра „Зарјана“, Андреј Гаврилов.

- Мештани причају, да су виђали овде необичне људе. Наизглед иде човек. А када се погледа пажљивије – има вучију или псећу главу. Другим речима вукодлак. Сасвим је могуће, да је то управо у вези са легендом о борби две врачаре.

Чудних појава има овде још. У „пијаној“ шуми не расте трава, нема птица. А свега неких неколико метара даље од тајанственог простора и траве и птица има у изобиљу. Интересантно је, да је овде необично искривљено само четинарско дрвеће. Листопадно дрвеће расте нормално.

Научници претпостављају, да је највероватнија верзија настанка „пијане“ шуме – геомагнетска аномалија, каже директор завичајног музеја Александар Гаврилов.

- Цела ствар је у тектонском раседу земљине коре. Раседи проузрокују емитовање енергије торзионих поља, вртложно струјање, што је и изазвало искривљење дрвећа. Једноставно природа таквих поља и енергија још није довољно проучена.

Делови шума са чудно искривљеним дрвећем могу се срести и на западу Русије, на обали Балтичког мора у Калињинградској области. И овде научници такође одбацују мистична објашњења, и кажу да се ради о геомагетским пољима.

А локално становништво тврди, да су ова места лековита. И необично искривљено дрвеће има посебну енергетику, која повољно утиче на човека.