Дакар-2014: Камаз-Мастер прати лидера трке у стопу

18-01-2014 04:17:59 | | Глас Русије, фото: ЕПА/ vostok.rs |


Новом победом Руса завршена је 9. етапа релија Дакар-2014 у класи камиона. Избивши у чилеанску пустињу Атакама, возач тима Камаз-Мастер Андреј Каргинов скоро за две трећине је смањио полусатни заостатак за лидером у укупном пласману – Холанђанином Жераром де Ројем.

Остварена су очекивања наших спортиста – после низа уских траса које нису давале камиону могућност за маневар, возачи Камаз-Мастера су извели своје челичне кочије у родну стихију – на песак пустиње. И резултат је очигледан – лидер етапе поново је посада Андреја Каргинова. Како је за Глас Русије рекао руководилац прес-службе тима Камаз-Мастер Ерик Хајрулин, нашавши се у пустињи, наши возачи нису ограничавали брзину.

- Према резултатима данашњег дана Андреју Каргинову је пошло за руком да одузме 12 минута од свог супарника Жерара де Роја. Разлика је смањена солидно, постављене задатке посада Каргинова је данас испунила 100%. Ако се гледа по тачкама и временима њиховог проласка, читавом дужином специјалне деонице она је била брза и диктирала је темпо свих другим учесницима трке теретњака и издржала га је до краја етапе.

Такође нашим тркачима ишли су на руку и сложени услови специјалне деонице – пустињска врућина, лукав песак и клизаве дине терале су конкуренте Камаз-Мастера да буду опрезни и да успоравају темпо, додао је Ерик Хајрулин:

- То су типичне деонице за Камаз, тешке, где су потребни мотори који могу да повуку, издржљиво возило и посада. Зато што је визички врло тешко проћи ове деонице – вруће је, трка се одвија на великој висини, три хиљаде метара над нивоом мора и више. Зато заједно ове предности на тешким деоницама релија данас су нам ишле на руку.

Међутим песак Атакаме понекад наводи и наше возаче да смањују брзину. Према речима Јевгенија Јаковљева, навигатора у екипи Едуарда Николајева, која затвара тројку победника етапе, најсложеније је било претицати:

- Данас због техничког проблема зауставили смо се буквално на два минута али за то време су нас претекла три камиона, после чега смо дуго возили у прашини, око 120 километара. Ова прашина је прилично густа. Треба се приближити супарнику и мора да се смањује брзина, зато што се ништа не види. У том погледу на претицању, ако је испред слабији супарник, морамо да се за њим вучемо.

На реду је десета етапа Дакара са најдужом специјалном трасом – тркачи ће прећи 631 километар и стићи на финиш у Антофагасти. Главна интрига дана је да ли ће се Жерар де Рој задржати на врху таблице или ће удахнути прашину испод точкова Камаза.

Григориј Миленин,