Новак Ђоковић, краљ у Лондону!

12-11-2013 08:32:15 | | rts.rs, фото: АП/ vostok.rs |


Новак Ђоковић - Рафа Надал 2:0 (6:3, 6:4). Круна сезоне Новака Ђоковића. Наш тенисер одбранио је титулу на завршном мастерсу сезоне у Лондону, пошто је великом финалу савладао највећег ривала Шпанца Рафаела Надала 6:3, 6:4.

Најбољи србски тенисер Новак Ђоковић одбранио је титулу на завршном мастерсу сезоне у Лондону, пошто је вечерас у финалу победио Шпанца Рафаела Надала са 6:3, 6:4.

Ђоковић је тако тријумфом завршио сезону када су у питању АТП турнири, а преостаје му још да у финалу Дејвис купа са селекцијом Србије савлада Чешку и дође до друге "салатаре". Србском тенисеру вечерашња титула била је седма титула у години и уједно трећи тријумф на завршним мастерсима у каријери. Ђоковић је у вечерашњем мечу у свим елементима и у сваком тренутку био бољи ривал од Надала који се очигледно задовољио чињеницом да ће 2013. ипак завршити на првом месту АТП ранг листе.

Djokovic6.jpg


Србски ас је правовременим брејковима, снажним ударцима и мирноћом у игри успео да поремети Шпанца и натера га на грешке у серијама. Ђоковићу је вечерашња победа била 17. у 39. међусобном окршају са Надалом.

Новак је на одличан начин почео меч, освојио свој сервис гем, а потом одмах направио брејк. При резултату 3:0, други тенисер света је поново дошао до шансе да одузме сервис, али је Надал спасио брејк лопту, а потом на сервис Ђоковића се реванширао србском тенисеру и смањи на 3:2. Надал је потом дошао до изједначења на свој сервис, али је Ђоковић потом у потпуности надиграо Шпанца, пре свега на свој сервис и притом направио још један брејк, те доша до 1:0 у сетовима.

Djokovic7.jpg

Надал је у првом сету имао свега три винера, наспрам 11 Ђоковићевих.

У другом сету Ђоковић је при резултату 1:1 направио одлучујући брејк, који је сачувао до краја, при том Надалу није дозволио ни да дође до брејк лопте. Новак је на свој сервис искористио другу меч лопту и тако дошао до седме титуле титуле у сезони и трећег наслова првака на завршном турниру сезоне.