Које болести могу да се излече чашом воде?

30-10-2013 10:44:20 | | Глас Русије, фото: © Flickr.com/DJ-Dwayne [Away till 31st No |


Док многи од нас узалудно покушавају да доведу своје здравље у ред свакодневно испијајући шаке лекова, научници се све више приклањају мишљењу да постоји много ефикасније и доступније средство. Њега може себи да дозволи свако. То је основа без које не би било живота на Земљи. То је оно што има свака кућа. Вода.

Низ година лабораторије из читавог света врше зачуђујуће експерименте са изменом структуре воде. Испоставило се да управо од ње зависи која својства она касније преноси живом организму.

Како би се схватиле све финесе лечења структурисаном водом, Глас Русије обратио се лекару Ани Јаковљевој, која већ неколико година успешно лечи своје пацијенте помоћу тог метода.

- Променљива структура воде много је важнија од њеног непромењивог хемијског састава. Захваљујући томе можемо да дајемо води поједина неопходна својства. Ни за кога није тајна да се структура воде мења под дејством музике, речи. Тако приликом програмирања класичном музиком, изговарања молитви, мантри, и једноставно речи захвалности молекули воде могу да нас лече, а псовке, речи које вређају и понижавају човека утичу на воду и она разара његово здравље.

Необично али чињеница! Вода је осетљива на оно што мислимо, а што је најважније што говоримо. Када мислимо позитивно, када се осећа захвалност која потиче од човека, вода је у стању да ствара чуда и да лечи чак најтеже болести. Нису случајно наши преци пред сваки оброк изговарали молитве. Осим сакралног, у том обреду постоји, како се испоставило, и чисто практични смисао. Осим тога, треба имати у виду да се ми сами највећим делом састојимо од воде. И наша унутрашња вода такође реагује на све наше претпоставке, тако да наше здравље у великој мери резултат је наших мисли.

О томе је детаљно написано у књизи Послање воде јапанског аутора Масуруа Јамота, која је изашла 1999. године и одмах подигла много буке у научном свету. У раду Јамото показује како вода на сасвим одређени начин мења структуру под дејством појединих човекових емоција. Као доказ пружају се фотографије кристала воде замрзнуте одмах после деловања класичне музике и речи са позитивним смислом и кристала који су „слушали“ хард рок и увредљиве речи. У пром случају испали су необично лепи кристали правилне форме, а у другом изломљени и неструктурисани низови.

Ана Јаковљева говори:

- Са мојим пацијентима пре три године решила сам да изведем мали експеримент да видим какав утицај структурисана вода може да врши на човеково здравље. На самом почетку међу учесницима је било доста сумњичавих, што не чуди. Како би се заинтересовало што више људи и очигледно показало да метод ради, решила сам да изведем мали оглед на биљкама. Код нас су биле три љубичице које су се у том тренутку налазиле у стању мировања и нису цветале.

Прву љубичицу смо почели да поливамо водом која је била наелектрисана класичном музиком, углавном су то биле арије Пучинијевих и Вердијевих опера, пошто сам велика поклоница италијанске опере. Другу љубичицу смо поливали водом која се кристалисала за време емисије о криминалној ситуацији на телевизији, а трећу смо поливали обичном водом. После две недеље имали смо прве резултате. Љубичица број један је процветала, друга је изгубила неколико листова и почела да трули,а љубичица број три није показала никакве посебне промене. Трећа је остала иста као и пре експеримента. После тога многи моји пацијенти су се уверили да вода може да утиче на живе организме и решили да опробају методику на себи. Већина је приметила значајно побољшање здравственог стања.

Да ли може да се замени пријем свих лекова чашом „живе“ структурисане воде? Шта је то? Право чудо или ефекат плацебо? Свако решава сам чему да верује. Али када будете доручковали, за сваки случај кажите вашој води хвала. Пробајте. Шта ако успе?

Аљона Ракитина,