Школа врхунске пилотаже Петра Нестерова

09-09-2013 03:30:47 | | Глас Русије, фото: ru.wikipedia.org/ vostok.rs |


Пре сто година, 9. септембра 1913. године, руски пилот Петар Нестеров је први пут извео на небу мртву петљу. Догађај је био толико невероватан, да су о њему писали не само руски, већ и страни листови. Нестеров је постао оснивач школе врхунске пилотаже, захваљујући којој у ваздушним биткама Првог и Другог светског рата пилотима је пошло за руком да однесу много славних победа.

У та времена пилоти су се трудили, у складу са инструкцијама, да избегавају опасне окрете и летели су искључиво равно, као тањир. Нестеров је више волео очајничке експерименте и више пута је кршио правила на небу. Вештину летења, како је тврдио легенарни пилот, учио је од птица. Између осталог, Нестеровљеви трикови у ваздуху многима су се тада чинили егзибицијом. Његово искуство је затребало касније, у реалним борбама светских ратова. Рекорди и доснигнућа пионира авијације за нас су врло значајни данас, тврди уредник инфорамционог портала Авиа.ру Роман Гусаров.

- Пилоти су опробавали себе и своје летелице на граници могућег. Они су се пробијали у непознато. Пре Несерова нико није знао да ли је у принципу могуће извођење фигура пилотске акробатике. Одлучивши се на овај безуми ризик за то доба, он је доказао да је то могуће. Нестеров је осим тога доказао да извођење фигура пилотске акробатике зависи не само од технике, већ и од самог пилота.

Своју мртву петљу Нестеров је извео у дрвеном двокрилцу на небу изнад кијевског аеродрома. Тог дана лист Кијевљанин је писао: Попевши се на висину од 1000 метара, авион је искључио мотор и почео да пада. На висини од 600 метара укључио је мотор, изравнао летелицу и натерао је нагло да се подигне у вис. Авион је направио круг у вертикалној равни… Пилот је био окренут наглавачке… Публика је уздахнула… Осам дана касније Нестеров је описао цртеж извођења петље на молбу дописника париског листа Manit. Врло убрзо ово достигнуће поновио је пробни пилот фирме Блерио Адолф Пегу. Њена за Западу сматрају оцем ове фигуре врхунског пилотирања. Између осталог сам Пегу није подржао поклонике његовог приоритета, прецизиравши да је у ствари он осликао у ваздуху развучено латинско слово S. То још није била мртва петља, објашњава пробни пилот, Херој Русије Магомед Талбојев.

- Постоји овакав појам: коса петља од 45 степени, 30 степени... Она може да пређе у вираж у хоризонталној равни. Праву вертикалну петљу направио је наш сународник. Родоначелник читаве пилотске акробатике је Нестеров. И то је неоспорна чињеница. Сасвим на други начин почеле су да се воде битке у ваздуху. Битке су се водиле по хоризонтали и на виражима. И више никако. Ни навише, ни наниже. Побеђивао је онај ко брже приђе. И ко има већу брзину. А маневрисање у ваздуху, умеће да се ухвати противник у маневру, томе је управо Нестеров научио.

Касније је Нестеров практиковао узлетање и слетање у мраку. Пројектовао је престрајање репне конструкције авиона у виду ластиног репа. Хтео је чак да да отказ и да се у целини посвети конструисању авиона. Али започео је Први светски рат. Нестеров је стао на чело пилотског одреда који се бави задушним извиђањем на Југозападном фронту. Његови дрски испади су изводили Аустријаце из такта. За главу руског капетана обећали су велику награду. Нестеров је погинуо у ваздушној борби када се одлучио да пробије авион противника.

Носилац Ордена Легије части Адолф Пегу је такође погинуо у бици у Првом светском рату. Иронијом судбине оборио га је немачки пилот којег је некада учио да пилотира. Још пре почетка рата, у мају 1914. Пегу је био у Русији. У егзибиционом лету изнад московског аеродрома француски краљ ваздуха је показао много зачуђујућих фигура, између осталог чувену мртву петљу. Пегу се тада спријатељио са Нестеровом, заједно са њим је иступао на московском Политехничког институту, где је и признао приоритет руског пилота.

Михаил Аристов,