Сваке године овде се дешава нешто ново, занимљиво

08-07-2013 01:25:53 | | Глас Русије, фото: РИА Новости/ vostok.rs |


У Галерији уметности Зураба Церетелија у оквиру 35. Московског међународног филмског фестивала одржана је традиционална модна ревија у организацији Добротворног фонда Руска силуета.

Организован је дефиле филмских звезда у костимима младих дизајнера финалиста 10. Међународног конкурса Руска силуета. На ревији су биле представљене колекције у националном стилу и савременог дизајна који експериментише и са линијом и са формом. Отворио је ревију председник 35. ММФФ Никита Михалков.

- Веома ми је драго што је ово постало традиционални део програма нашег фестивала. Овамо долазе сви који долазе на филмове, на церемонију отварања и затварања. И мени је врло драго као уметнику што су сваког пута то сасвим нове колекције. То су људи који раде током године. И сваки пут поједина открића ми видимо овде у оквиру филмског фестивала.

У ревији је учествовало, као и увек, много филмских звезда, од оних угледних до сасвим младих. Међу њима су Светлана Светлична, Дарја Поверенова, Јулија Земина, Анастасија Задорожна, Алесја Качер, Наталија Земцова и друге изузетне младе глумице. Наталија Лесниковска, дипломац ГИТИС-а, добитник је награде ТВ звезда у номинацији Отркиће године 2007, глумица акативно снима филмове, серије, игра у мешовитим пројектима. Међу последњим пројектима је комична серија на каналу ТНТ Незлоб. Такође наставак серије Карпов ускоро ће се појавити на екранима уз учешће Наталиеј Лесниковске. Глумица је говорила о својим утисцима од тог дефилеа.

- Ја не учествујем први пут у ревији, али први пут учестувјем по врућини од 31 степена у ревији зимске колекције – то је било наравно искушење. Постала сам сведок како су се руге клумице са мном веома нервирале.

Глумица почетница Јелена Боршчева, учесница тима КВН из града Пјатигорска, учесница хумористичког шоу-програма Комеди Вумен, изнела је своје утиске са модне ревије.

- За мене је то прилично озбиљна манифестација, зато што је на таквом месту. Обожавам овај музеј, кућу. И наравно у оквиру Московског филмског фестивала било ми је пријатно да бар тако учествујем у њему.

Као једна од модела која реламира нову газирану воду једног од спонзора ревије Аква Лајф, у сали је била студенткиња прве године Високе школе економије, факултета Медијских комуникација, будући новинар Зоја Зиновјева. За њу је то посао. Али живе утиске са манифестације Зоја нам је пренела.

- Овде сам по други пут. Овог пута је више гостију. Мени се све веома допада. Одлична атмосфера, музика, одлично расположење.

Радује то што са модне ревије нико не одлази у лошем расположењу. Сви добијају поклоне и много утисака са саме ревије и од атмосфере пазника у сали.

Ана Делицијева,