Избор за Мис Универзум први пут ће бити одржан у Русији

19-06-2013 06:18:21 | | Глас Русије, фото: ЕПА/ vostok.rs |


Ове кишне јесени московљанима неће бити хладно: јер у град ће доћи ватрене лепотице из 80 земаља света! Коначно у Русији, земљи најлепших жена, први пут ће бити одржано такмичење за избор Мис Универзум! Ово је саопштио власник бренда, чувени амерички милијардер Доналд Трамп.

Доналд Трамп је убеђен да ће управо Русија зачудити читав свет. И милијарда људи који ће гледати тај шоу, назваће га најупечатљивијим и незаборавним. Организатори су се већ договорили са власником концертне сале Крокус Сити Хол Арасом Агаларовом. Планове двојице бизнисмена потврдила је руководилац одељења за развој ове концертне сале Светлана Бигнова:

- У Русији се у последње време одржава врло много догађаја међународног нивоа. Између осталог, недавно је одржано такмичење за песму Евровизије, у фебруару 2013. ће бити одржане Олимпијске игре. И одржавање конкурса таквог нивоа само још једном унапређује статус Русије на међународном тржишту и омогућава нашим страним партнерима да нас гледају другим очима. Такав шоу какав очекујемо за сада још није био виђен у историји Мис Универзум.

Најчешће су за прве лепотице Универзума проглашаване представнице Америке, Венецуеле и Порто-Рика — ове земље имају више од 5 награда у 60-годишњој историји ове манифестације. Али Русија није остала без титуле, мада учествује у њој тек 17. годину. Пре 10 година читав свет је остао без даха пред капетаном милиције Оксаном Фјодоровом. После победе на конкурсу руска лепотица је постала водитељ на телевизији, наступа на сцени и са задовољством дели тајне успеха:

- Пожелела бих природност, врло је важно бити таква каква јеси. Ни у ком случају не глумити, играти измишљене емоције, ни у ком случају покушавати да будеш паметнија него што јеси. Бити кокета, непосредна — и истовремено са карактером. И тада ће све бити добро. Најважније је уживати у свему на конкурсу.

Конкурс лепоте Мис Универзум одрганизовала је 1952. године компанија произвођач купаћих костима. Претендентскиња на звање треба да буде неудата, да нема децу и да не фигурира ни у каквим отвореним фотографским сешнима. Победница добија две круне — бисерну и брилијантску, вредну више од 200 хиљада долара. Такође јој потпуно плаћају током године боравак у раскошним апртманима у Њујорку. Али и обавеза прва лепотица Универзума има преко главе: да путује у хуманитарним и рекламним мисијама по читавом свету и присуствује на свим манифестацијама договореним у уговору. Тако да није тако лака круна краљице лепоте.

Рита Ошун,