Аустралијске власти поново поништиле визу Новаку Ђоковићу!

14-01-2022 08:19:49 | | / mojenovosti.com |

Аустралијске власти Ђоковићу биле издале визу, да би при доласку на аеродрум му је одузеле. Одлуком Суда враћена му је виза. Ђковића су за Божић држале у притвору, а за православну Нову годину, поново су му поништиле визу.

Аустралијске власти поништиле су поново визу Новаку Ђоковићу после одлуке министра за имиграције у Федералној влади Алекса Хока. Хок је преломио после неколико дана размишљања и Ђоковић се суочава са тиме да мора да напусти земљу. Новак има право жалбе на ову одлуку и извесно је да ће је његов правни тим поднети.

Новаку је, пошто му је првобитно укинута виза за Аустралију, на суду прихваћена жалба и он је почео да се припрема за турнир, али је коначна одлука била у рукама министра Хока.

По аустралијском закону, министар за имиграције има дискреционо право да укине визу и наложи депортацију, што је Алекс Хок у овом случају искористио.

"Данас сам искористио своје дискреционо право члана 133Ц (3) Закона о имиграцијама да поништим визу коју поседује господин Новак Ђоковић, на основу здравствених разлога, јер је тако у јавном интересу", стоји у саопштењу одлуке.

Одлука је донета после наредбе Федералног суда 10. јануара 2022. године да се поништи одлука о укидању визе.

Донесећи ову одлуку, пажлјиво сам размотрио информације које су ми доставили министарство унутрашњих послова, гранична полиција и господин Ђоковић.

Влада Скота Морисона је потпуно посвећена заштити граница Аустралије, нарочито у време пандемије коронавируса.

Захваљујем званичницима министарства унутрашњих послова и граничне полиције који раде свакодневно у интересу Аустралије", наводи се у саопштењу.

Ђоковићеви правници ће одмах уложити жалбу и поново ићи на суд, како би суђење почело у суботу, а све се решило у недељу, дан уочи старта Аустралијан опена.

У случају да не Суд поново не поништи ову одлуку и досуди у корист србског тенисера, он ће морати да напусти земљу и прети му три године забрана уласка у Аустралију.

Турнир је на програму од 17. до 30. јануара.

Ђоковић није вакцинисан против Короне, подржао протесте против Рио-Тинта аустрилијанске фирме која је широм свијета направила еколошку катестрофу.

Ђоковићев случај говори о мржњи, дискримининаторском односу аустрилијанских власти према Србима. На жалост Аустралија није једина земља којој сметају православни Срби.