Novinarska nagrada 'Slađana Veljković' ove godine u četiri kategorije

01-05-2020 09:36:21 | | / mojenovosti.com |

Ove godine po drugi put biće dodeljena novinarska priznanja „Slađana Veljković“. S obzirom na trenutnu situaciju i činjenicu da su novinari u uslovima vanrednog stanja bili prinuđeni da izveštavaju o COVID –u 19, organizacioni odbor za dodelu nagrade na juče održanoj sednici doneo je odluku da ove godine pored postojećih nagrada uvede još jedno nenovčano priznanje za najbolju reportažu sa temom Korona u Srbiji. Podsećamo vas da će ove godine kao i prošle biti dodeljena tri ravnopravna priznanja u vidu plakete i novčanog iznosa od 200 evra. Sponzor ovogodišnje nagrade je kompanija “Alfa-Plam” iz Vranja.

Novinari i redakcije mogu poslati svoje predloge za tri kategorije gde će se birati najbolja medijska ostvarenja:
Nagrada za najbolju reportažu
Nagrada za najbolji uređivački rad u lokalnim medijima
Nagrada za novinarski poduhvat
Prerano preminula novinarka Slađana Veljković, svojim reportažama objavljenim u dnevnom listu Večernje novosti, gde je do svoje smrti radila kao dopisnik iz Pčinjskog okruga, ostavila je neizbrisiv trag naročito u živopisnim reportažama i ljudskim pričama.
Nagrada za najbolji uređivački rad dodeljuje se kao omaž njenom uređivačkom radu u nedeljniku „Vranjske“.
Slađana Veljković je živela za junake svojih priča, svojim pisanjem pokretala je sve institucije kako bi pomogla onima kojima je pomoć potrebna, zbog toga dodeljujemo nagradu novinarima koji su uspeli da svojim izveštavanjem pomere granice novinarstva.
Na konkursu mogu učestvovati novinari iz svih sfera novinarstva (televizija, štampani i online mediji) sa teritorije Srbije i iz redakcija iz regiona koje izveštavaju na srpskom jeziku.
Radove kojima se konkuriše treba poslati na adresu:nagradasladjanaveljkovic@gmail.comnajkasnije do 15.juna 2020 godine.
M. N.
Foto: arhiva