Kakav je smartfon - za par stotina eura?

25-04-2020 02:55:41 | | / mojenovosti.com |


Veliki broj korisnika smartfona sve duže vreme koristi svoj uređaj, te se teže odlučuje na novi model, naročito na one iz premijum kategorije.
To su shvatili i proizvođači, pa sve češće nude uređaje odličnih performansi u srednjem cenovnom rangu. Čak i Apple, koji je svoj iPhone od samog početka pozicionirao kao premijum liniju, sada je predstavio iPhone SE. Novi SE model je zapravo druga generacija ovog modela, i u poznatom kućištu modela iPhone 8 donosi unutrašnjost sličnu onomćj iz modela 11 - pre svega A13 procesor. iPhone takođe ima 'computational processing' endžin za kameru, što joj omigućava fotografije i 4K video koji se po kvalitetu ne razlikuje punomod najskupljih iPhone modela. SE je sada najjeftiniji iPhone, mada će se 8 Plus i dalje prodavati na nekim tržištima.
Samsung je takođe poslednjih godina sa svojom A serijom postigao veliki uspeh u srednjem segmentu. Novi A51 donosi višestruki sistem kamera, displej preko celog prednjeg dela telefona i 'punch hole' selfi kameru.
I Google, kao tvorac Android OSa ima 'keca u rukavu' kada je u pitanju srednja kategorija smartfona. Pixel 3a ima jednu od najboljih kamera na tržištu, a iako ima naizgled jednostavan dizajn, mnogi korisnici žele baš takav izgled svog uređaja. Tu su i softverske nadogradnje koke Pixel telefoni dobijaju pre drugih Android uređaja.
Sve u svemu, stiglo je vreme kada i za par stotina eura možete dobiti odličan uređaj koji će vas služiti godinama.
Ivan Trajković
Foto: Twitter