Налазите се на страници > Почетна > Колумне > Slano, slano

Slano, slano

27-08-2019 10:30:09 | | / mojenovosti.com |


Čitam pre neki dan istraživanje Eurostata po kome čak četvrtina građana EU ne može da priušti odmor ili letovanje. 28% građana EU ne može da priušti ni pet dana odmora van svog grada - 59% Rumuna, 51% Hrvata..
Sa druge strane, gužve na novim autoputetevima kroz Srbiju su mahom zbog zbog stranaca na putu ka Grčkoj, mada je značajan broj i naših. Prema procenama, naši građani "u sezoni" iznesu i na letovanja potroše blizu 550 miliona eura. Ono, nije da se nema. "Mora na more, 'leba ne mora" - kaže moja komšika dok trpa (ostarele) kofere u mali Pežo 206. "Auto nas nešto zeza, al valjda ćemo da stignemo do Neo Pori, ajd ćao komšo. " Ćao. Autor ovog teksta spletom porodičnih okolnosti letuje već par godina na Ohridu, i moram reći da je odlično.
Sa druge strane, ako ste korisnik Instagrama, ne možete da ne pomislite da je pola Srbije u Dubaiju. Estradne zvezde," manekenke", i osobe sličnih zanimanja svakih pat minuta izbacuju fotke iz bratskih nam Emirata.
Ko je skoro bio u Leptokariji, zna da ima više srpskih nego Grčkih tablica. O Crnoj Gori neću, to je ipak "naše" more (domaći teren, što bi neki u SPC rekli). I kao što rekoh i u prošlom tekstu, ništa ovde nije ni čudno ni neobično.
Pa jel Zlatno doba ili nije?
Ivan Trajković