Najveće novosti sa sajma CES

12-01-2019 06:26:46 | | / mojenovosti.com |

" Svi svetski proizvođači računara, mobilnih telefona, kamera i drugih gedžeta se trude da budu predstavljeni u najboljem svetlu. "
CES u Las Vegasu je najznačajniji svetski sajam potrošačke elektronike. Svi svetski proizvođači računara, mobilnih telefona, kamera i drugih gedžeta se trude da budu predstavljeni u najboljem svetlu i da njihovi proizvodi budu u centru medijske pažnje. CES 2019 je doneo i neke revolucionarne tehnologije i pravce u razvoju ITa.
Fokus celog sajma je, naravno, bio na mobilnim uređajima. Američki proizvođač računara Alienware je predstavio modularni laptop Area 51m, koji vam dozvoljava da promenite procesor, grafičku karticu, RAM memoriju i SSD disk. Ovaj laptop podržava i '' punu '' verziju procesora za desktop kompjutere.
Lider u oblasti zvuka, nemački Sennheiser, predstavio je Ambeo zvučnik za kućni bioskop. Zahvaljujući novoj tehnologiji 3D zvuka, ovaj zvučnik može da zameni ceo sistem od 6 zvučnika, a takođe može da običan dvokanalni zvuk pretvori u okružujući.
Kompanija Suunto ima novi pametni sat nazvan Smart 9. Ovaj sat ima unapređene GPS opcije za bolje snalaženje u prostoru, kao i bolju bateriju koja traje i do 120 sati.
LG je predstavio TV revoluciju: Signature OLED R je pametni televizor koji se može spakovati u svoje postolje jer je sam displej - savitljiv.
Poznata audio kompanija Blue predstavila je svoj Ember mikrofon namenjen gejmerima i kreatorima online sadržaja, sa cenom od samo sto dolara.
Nubia je Kineski proizvođač pametnih telefona koji je vrlo popularan u Aziji. Njihov novi Red Magic Mars telefon je namenjen je za igranje igrica, pa na poleđini ima i dva panela osetljiva na dodir za komande, i interno vodeno hlađenje kako bi telefon ostao hladan tokom igranja zahtevnih gejming naslova.
Malo poznata kompanija Royole je prva u svetu sa - savitljivim Android telefonom. Kombinacija telefona i tableta se može savijati na sredini, a ovaj hibridni uređaj se može kupiti online već danas.
Jabra je jedan od lidera kada su slušalice u pitanju. Njihov novi model Elite 85h ima čak osam mikrofona, tehnologiju utišavanja spoljne buke kao i kontrole za digitalnog pomoćnika Alexa.
Korejski Samsung je najavio svoju novu seriju pametnih telefona Galaxy S10, koji će imati tzv. ' pinhole' prednju kameru u samom ekranu. S10 će dolaziti u nekoliko različitih verzija koje će zavisiti od tržišta.
Ivan Trajković