Отворена изложба слика Весне Маринковић Станковић

29-10-2018 08:48:50 | | / mojenovosti.com |

На изложби је изложено чак 85 слика.

Вечерас је у две врањске Галерије отворена велика изложба слика еминентне врањске уметнице Весне Маринковић – Станковић, на којој је изложено чак 85 слика.

Љубитељи ликовне уметности и Весниног стваралаштва најпре ће имати прилику да у Галерији Народног музеја погледају изложбу Магични свет ретроспектива, а пола сата касније и нове радове, у Галерији Народног универзитета, такође из едиције Магични свет – Љубав.

Весна Маринковић – Станковић рођена је 1962. године у Нишу. Завршила је средњу уметничку школу „Ђорђе Крстић“ у Нишу. Дипломирала је 1987.године у класи М.В. Мирског на одсеку за примењено сликарство факултета примењених уметности у Београду.

Живи и ради у Врању као водитељ Ликовне радионице Народног Универзитета. Ликовна радионица је 1997. године добила награду 7. септембар за изузетне доприносе у развоју културе града Врања.

Иза себе има плодан уметнички рад и бројне самосталне изложбе, а излагала је на преко шездесет колективних изложби и на више бијенала од којих су нека имала међународни карактер.

И.Т.