IzboriBiH.info - оригинална платформа за представљање кандидата на предстојећим изборима у БиХ

25-07-2018 07:39:06 | | SrpskaCafe.com/ mojenovosti.com |

Веб-портал izboribih.info фирме БитЛаб д.о.о. Бањалука потпуно је нова и оригинална платформа за представљање политичких партија и њихових кандидата на предстојећим изборима у БиХ.

Замишљен је као мјесто гдје ће свака партија имати своју секцију означену одговарајућим логом, а у оквиру сваке од њих наћи ће се сви подаци о странци, програму, историји, затим најновијим вијестима, најавама догађаја, извјештајима и другим битним информацијиама.

Све странке ће добити прилику да на брз, једнак, адекватан и креативан начин представе кандидате и максимално их приближе бирачима, а да информације о њима постану доступне свим грађанима и медијима, како на сајту, тако и у пратећим мобилним апликацијама.
Коришћење сајта IzboriBiH.info и апликације посебно је погодно за комуникацију са новинарима због брзине и лаке прегледности свих вијести везаних за страначке активности. Странке које користе сајт IzboriBiH.info моћи ће на једном мјесту да пласирају све своје страначке активности, као и извјештаје и најаве догађаја. Генерисани на једном мјесту, сви догађаји и извјештаји постају лако доступни медијима за преношење, а спречава се губљење информација усљед великог прилива у вријеме кампање. Све те вијести лако се даље дијеле на друштвене мреже и постају доступне најширој јавности.
Из БитЛаба објашњавају да је портал IzboriBiH.info посебно креиран виртуелни простор који политичким субјектима доноси одличне услове за представљање кандидата и њхову промоцију преко веб-портала и посебно креираних моблиних апликација. Такође, њихово представљање биће олакшано кроз низ алата за лакши приступ гласачима, а посебно медијима.
– Наша визија је да у ери модерних техологија понудимо и странкама и грађанима да информације о кампањи и кандидатима добију на најбржи начин, тамо гдје проводе највише времена – читајући вијести на својим мобилним телефонима. Коначно ће сви кандидати и партије бити на једном мјесту, а доступност информација о актуелностима и активностима никада није била квалитетнија – истакли су из БитЛаба и додали да „пуњење“ сајта првим информацијама почиње 1. августа ове године и да ће сви подаци о партијама и кандидатима бити спремни до почетка изборне кампање, о чему ће јавност бити редовно обавјештавана.
На уносу и ажурирању података, истичу, ради одабрана група новинара који ће се побринути за тачност информација, али и да се оне уносе у најкраћем року. Такође, предност портала је и што ће се на њему наћи сви кандидати на својим персонализованим сајтовима.
– Врло је важно да су подаци, фотографије и промотивни материјали свих кандидата тачни и доступни на једном мјесту. Они ће ту добити простор да представе себе, своју мисију и визију, као и своје планове. Новинари губе много времена у трагању за информацијама зато што су кандидати и партије хаотично разбацани по интернету на хиљадама сајтова, а никада не можете бити сигурни да су подаци тачни, нити када су посљедњи пут ажурирани. Ово је начин да се све поједностави и да се кандидати, као никада раније, приближе својим бирачима и добију свој простор у медијима – истакли су из БитЛаба и додали да ће сајтови кандидата бити обогаћени пратећим садржајима попут фотографија, промотивних видео материјала, аудио записа и свега онога што странка и он или она сматрају да треба да се истакне и објави.
Платформа IzboriBiH.info је у завршној фази и почетак уношења првих кандидата и партија почеће за неколико дана.