Престаје снег, али стиже нешто ЈОШ ГОРЕ

16-01-2018 08:25:19 | | pink.rs/ mojenovosti.com |

У Србији ће бити умерено до потпуно облачно, ујутру и пре подне понегде са слабим снегом или кишом која ће се локално на северу Србије, као и по појединим котлинама ледити на тлу, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Током дана ће бити осетно топлије у односу на претходни период, местимично с кишом, осим у Тимочкој Крајини где ће се задржати врло хладно време са снегом, а после подне, увече и у току ноћи са кишом која ће се ледити при тлу.

Дуваће слаб и умерен ветар, а на југу Баната и у планинским пределима повремено јак. Јутарња температура кретаће се од минус шест до минус један, а највиша дневна од пет до 11, у Тимочкој Крајини око минус два степена Цезијуса.У Београду ће бити умерено и потпуно облачно и осетно топлије, повремено са слабом кишом, само ујутру у појединим деловима града са краткотрајним снегом или кишом која ће се ледити на тлу.
Ветар ће бити слаб и умерен југоисточни. Јутарња температура ће бити око минус три, а највиша дневна око осам степени. У Србији ће у среду бити и даље топло, местимично с кишом, која ће се ујутру и пре подне у Тимочкој Крајини ледити при тлу, на планинама са снегом.
Увече и током ноћи с падом температуре снег је понегде могућ и у нижим пределима централне и јужне Србије, а на северу престанак падавина и делимично разведравање. У Београду се предвиђа слично време.
Биометеоролошка прогноза
Благо смањење тегоба могу осетити хронични болесници, али се опрез ипак саветује особама са срчаним проблемима и астматичарима. Могући су реуматски болови и главобоља.