Мали: Модерне машине употпуњавају механизацију Градске чистоће

15-01-2018 06:05:48 | | pink.rs/ mojenovosti.com |

ЈКП 'Градска чистоћа' ће од данас располагати са десет нових камиона 'смећара', десет самоходних усисивача и четири нове машине за прање улица.

Градоначелник Београда Синиша Мали присуствовао је примопредаји нових возила, обишао раднике и рекао да су машине финансиране средствима које је Градска чистоћа уштедела.

- До пре четири године Београд је био запуштен, сив и прљав, данас је чистији, лепши и уреднији него икад. У овом предузећу је била застарела механизација, нагомилани дугови, незадовољни радници, а данас је то скроз другачије - рекао је Мали.
Додаје, да су десет нових "смећара" тренутно најсавременији камиони те врсте.
- То довољно говори колико желимо само најбоље за наш град и грађане Београда. Десет самоходних усисивача, више не морају сами радници да чисте улице, четири нове машине за прање и сређивања улица, све те модерне машине употпуњавају механизацију Градске чистоће - навео је Мали.
Он је најавио да ће у наредних месец или два бити купљени и нови кипери за зимску службу.
- Када се све сабере, за ове три и по године, обезбеђено је 96 нових машина, 35.000 контењера и канти је Градска чистоћа поделила по граду, три нова рециклажна дворишта. Још има пуно посла, али ћемо са новом механизацијом и људима који су веома задовољни и са улагањима учинити да Београд буде још лепше и боље место за живот - рекао ја Мали.
Директор ЈКП "Градска чистоћа" Мирослав Богдановић рекао је да је нова механизација преко потребна за обнову возног парка који је затечен у лошем стању.
- Значајан је сваки камион, било да је смећар или чистилица. Чистилице су како за улицу, тако и за пешачке зоне и тротоаре, једна чистилица мења 20,30 радника и то много значи. Београд ће сада личити на сваки други савременији град у Европи и свету - рекао је Богдановић.
Радници запослени у Градској чистоћи рекли су да ће им нове машине олакшати посао, као и да су задовољни јер сада раде у бољим условима.