Украјински преговори без учешћа Русије немају за циљ резултат — Кремљ

02-05-2024 02:38:38 | | Фото: Sergey Karpukhin/TASS/ vostok.rs |

Дмитриј Песков је истакао да је став Русије о мировним преговорима добро познат


Преговори о решавању украјинског сукоба без учешћа Русије немају за циљ резултат, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.


На питање да прокоментарише информације о мировној конференцији о Украјини која ће се одржати у Швајцарској, портпарол је изјавио: "Не разумемо каква је прекретница ова мировна конференција. Каква озбиљна конференција са озбиљним очекивањима, какви резултати могу о чему говоримо без учешћа Русије, то је апсолутно немогуће“.

„Ово је нека врста иницијативе која није осмишљена за резултате“, додао је Песков.

Он је истакао да је став Русије о мировним преговорима добро познат. „То је доследно, апсолутно је транспарентно, много пута је поновљено и потврђено од нашег председника“, додао је портпарол.

Председник Русије Владимир Путин и његов белоруски колега Александар Лукашенко одржали су 11. априла разговоре у Кремљу, након чега је руски лидер поновио да Москва никада није одбијала да мирним путем решава спорове и да је увек била склона управо овој опцији решавања сукоба. Председник белоруске државе је напоменуо да би Истанбулски споразуми разрађени у пролеће 2022. могли да послуже као полазна тачка за преговоре о решавању украјинске кризе.


Извор: ТАСС (Ф)