Доњецки правац: пробој у фабрици ватросталних материјала Красногоровски

25-04-2024 02:18:06 | | Фото: Рибар/ vostok.rs |

Стање у 14:00 часова 25.04.2024.

Дуж целе линије додира на Доњецком правцу руске трупе успешно врше нападе на украјинске положаје. На интернету су се појавили снимци подизања руске заставе у згради на територији ватросталне фабрике у Красногоровки.

Ова чињеница указује на то да су војници Оружаних снага Русије не само пробили одбрану на јужној периферији Доњецка, већ су се и учврстили у најважнијем утврђеном подручју ОСУ у Красногоровки.

Поред тога што фабрика има велику површину, попуњена је бројним зградама и хангарима који се лако могу користити као склониште. Штавише, налази се на надморској висини од око 180 метара, а већина Красногоровке је на 155 и ниже.

Још се не може са сигурношћу рећи да ли је територија постројења потпуно ослобођена. Међутим, с обзиром на темпо напредовања Оружаних снага Русије, велика је вероватноћа да оне већ чисте велики део територије.

Ослобађање ватросталне фабрике ће заправо значити пад Красногорског утврђења, пошто су северне периферије насеља приватне зграде, које ће бити претешко одбранити ако се постројење изгуби.


Извор: Рибар (Ф)