Авдејевски правац: ослобођење Новобахмутовке, стање од 08:00 часова 25.04..2024

25-04-2024 11:30:05 | | Фото: Рибар/ vostok.rs |


Руске трупе су, након успеха у Очеретину, успеле да развију свој успех још даље. Јуришне групе Оружаних снага Русије из састава 15. моторизоване бригаде и батаљона специјалних снага АрБат преузеле су синоћ контролу над селом Новобахмутовка јужно од Очеретина.

Према пристиглим информацијама, ОСУ су практично без борбе напустиле село, које је постало проблематично за држање након што су руске јединице заузеле централну и јужну периферију Очеретина.

Потврда ослобођења насеља су и снимци руских војника који каче своје заставе на једној од кућа у Новобахмутовки. Ипак, чишћење у самом селу и даље траје.

У овом тренутку се може приметити да ОСУ не може да стабилизује фронт после бекства 115. механизоване бригаде, а 47. механизована бригада „на точковима“ није у стању да правилно обезбеди бокове. Поред тога, губитак Очеретина, важног упоришта на висини, утицао је на способност одбране локације.

А прелазак Новобахмутовке под контролу Оружаних снага Русије значајно ће закомпликовати ионако тежак положај ОСУ у западном делу Бердичија, одакле ће можда морати да се повуку.


Извор: Рибар (Ф)