Нова награда за програм „Заједници заједно“

27-03-2024 09:54:09 | | / vostok.rs |

НИС добитник признања „Доброчинитељ“ за 15 година доприноса заједници


Компанија НИС добитник је престижног признања „Доброчинитељ“ за континуирани допринос заједници путем програма „Заједници заједно“, једног од најзначајнијих друштвено одговорних програма у Републици Србији, који НИС реализује већ 15 година.

Ово угледно признање у области друштвене одговорности додељује Удружење „Моја Србија“ у сарадњи са Центром потрошача Србије и уз подршку Града Београда, а у склопу кампање „Најбоље у Србији“. Циљ акције „Доброчинитељ“ јесте подстицање компанија, организација и појединаца у Србији да улажу у различите активности и пројекте којима ће утицати на развој заједнице у којој живе и раде, али и друштва у целини.

Милан Ристић, председник Удружења „Моја Србија“, изразио је задовољство што је реч о 14. сусрету најбољих и најодговорнијих компанија у Србији.

„У кампањи „Најбоље у Србији“ имамо и акцију „Доброчинитељ“ коју смо увели како бисмо подстакли доброчинство и друштвено одговорно понашање компанија и организација у Србији. Желим вам да на најбољи могући начин искористите ово признање. Конкуренција је била изузетно велика и сви најбољи брендови су били укључени“, истакао је Ристић.

\"\"

Признање „Доброчинитељ“ за континуирани допринос заједници, у име компаније НИС примила је Јасмина Лукић, руководилац Сектора за друштвено одговорно пословање.

„Част ми је и задовољство што имам прилику да у име компаније НИС данас примим ово значајно признање за континуирани допринос заједници. У складу са нашим корпоративним слоганом „Будућност на делу“ наше опредељење јесте да допринесемо развоју заједнице у којој живимо и радимо и то ћемо чинити и у будућности. Верујемо да ћемо бити пример другим компанијама и појединцима да делују друштвено-одговорно, а нас ово признање обавезује да и надаље доприносимо добробити заједнице“, истакла је Јасмина Лукић.

Програм „Заједници заједно“, ове године обележио је значајан јубилеј - 15 година постојања и неговања добрих партнерских односа са 13 градова и општина широм Србије у којима компанија послује. Овај Програм пружио је значајан допринос развоју науке и образовања, јавног здравља и социјалне заштите, заштите животне средине, културе, спорта и подршке младима у Београду, Новом Саду, Нишу, Чачку, Кикинди, Панчеву, Зрењанину, Пожаревцу, Кањижи, Србобрану, Новом Бечеју, Житишту и Великом Градишту.

\"\"

Свесна да свој напредак дугује заједници у којој послује, компанија НИС је од 2009. године у оквиру програма „Заједници заједно“ у развој заједнице уложила више од 1,7 милијарди динара усмерених за реализацију 1.136 пројеката у областима од кључног значаја за развој друштва. На тај начин допринела је инфраструктурном унапређењу више од 180 образовних установа, подизању капацитета здравствених установа на свим нивоима здравствене заштите, опремањем 45 болница и домова здравља и донирањем 14 санитетских и патронажних возила. Поред тога, уређено је 146 дечјих игралишта, паркова, спортских терена и објеката и унапређен рад више од 40 установа културе.