Кијев још више цепа друштво својим антицрквеним ставом – заменик министра спољних послова

27-05-2023 03:29:12 | | © Russian Foreign Ministry Press Service / TASS/ vostok.rs |

Михаил Галузин је приметио да ситуација са прогоном канонске УПЦ наставља да деградира
Кијев доприноси још већем расцепу у украјинском друштву својим корацима против Украјинске православне цркве, изјавио је заменик руског министра спољних послова Михаил Галузин у интервјуу за ТАСС.

Дипломата је истакао да се ситуација са прогоном канонске Украјинске православне цркве и даље погоршава.

„Режим [украјинског председника Владимира Зеленског] је скроз незаинтересован за интересе милиона украјинског народа, чија права на слободу вероисповести и даље отворено крши. Неонацисти, које је Запад довео на власт, доприносе још већем расколу у украјинском друштву њиховим антицрквеним деловањем“, изјавио је он.

„Нажалост, релевантне међународне организације, укључујући Унеско и ОЕБС, као и чланови међународне заједнице ни на који начин не реагују на ова стравична кршења људских права, или се, у најбољем случају, ограничавају на суве формалне позиве ’свим странама’“, нагласио је заменик министра спољних послова.

Он је истакао да руско Министарство спољних послова улаже све напоре да мотивише међународне структуре да приморају Кијев да оконча ову антихуману правну самовољу.

„Наставићемо то да радимо“, изјавио је Галузин.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti

Извор: ТАСС