Портпарол Кремља не види никакве предуслове за украјински мировни процес

24-05-2023 01:42:20 | | © Mikhail Metzel / TASS/ vostok.rs |

Дмитриј Песков је подсетио да су у Украјини забрањени било какви преговори са Руском Федерацијом

Било би прерано говорити о мирном решењу украјинског сукоба јер тренутно не постоје предуслови за овај сценарио, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков у интервјуу за ТАСС.


На питање који би од разних планова помирења, које су предлагале друге земље, био пожељнији за Русију и да ли Москва има своју варијанту, секретар за штампу Кремља је одговорио: „Прерано је говорити о томе. Нема предуслова за мировни процес, очигледно.

„Специјална војна операција се наставља“, додао је он.

Одговарајући на питање да ли је Кремљ спреман да преговара са било ким из актуелне кијевске владе, Песков је одговорио: „То је тешко могуће, јер су (у Украјини) забрањени било какви преговори са Русијом“.

Прошлог октобра, украјински председник Володимир Зеленски издао је декрет о забрани било каквих разговора са Москвом наводећи да није заинтересован за интеракцију са својим руским колегом Владимиром Путином.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti

Извор: ТАСС