Медији: Трамп ће се суочити са најмање једном кривичном пријавом

01-04-2023 11:16:50 | | AP Photo / John Locher/ vostok.rs |

АП: Трамп ће се суочити са најмање једном оптужбом за кривично дело



Бивши амерички председник Доналд Трамп суочиће се са најмање једном оптужбом за кривично дело, јавио је Асошиејтед прес, позивајући се на људе који су упознати са тим.

Како наводи агенција, бројне оптужбе против Трампа укључују фалсификовање пословних записа.
Трампов долазак у суд се очекује 4. априла. Како је раније рекао политичаров адвокат Џо Такопина, током његовог појављивања, бивши амерички председник намерава да се изјасни о невиности.

Раније је објављено да је велика порота у Њујорку гласала за оптужницу против политичара. Званично, оптужбе ће бити објављене тек када се Трамп појави на суду, али се претпоставља да је реч о случају порно глумице Сторми Данијелс – наводно јој је плаћена позамашна сума за ћутање о наводној афери са бившим председником.

Бивши председник је раније негирао и повезаност са Данијелсом и било какве незаконите радње са његове стране. Трамп је такође рекао да је прогон чисто политички и повезан са његовом намером да се кандидује за председника 2024. Коментаришући оптужбе против њега од стране Окружног тужиоца Менхетна, Трамп је рекао да не може да рачуна на правично суђење у Њујорку.
Према ЦНН-у, политичар је почео активно да зове републиканске конгресмене, надајући се да ће добити њихову подршку.

Председник републиканског Представничког дома Кевин Макарти оптужио је тужиоца Менхетна Алвина Брега за злоупотребу положаја без преседана. Гувернер Флориде Рон ДеСантис, који се сматра једним од Трампових главних ривала на изборима републиканаца у САД 2024, рекао је да држава у којој се налази Трампова резиденција неће олакшати екстрадицију бившег шефа државе, с обзиром на сумњиве околности случаја.
Лист Вашингтон пост пише да је политичар постао први оптужени у историји Сједињених Држава, који је био председник земље и врховни командант.



Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti

Восток