Борељ: Резултат разговора са Зеленским биће већа подршка Украјини, више снабдевања оружјем, више војне помоћи

09-02-2023 11:31:08 | | фото: © РИА Новости/ vostok.rs |


Исход састанка лидера ЕУ и Владимира Зеленског у Бриселу биће договор о већој подршци Кијеву, укључујући оружје и финансијску помоћ, рекао је пред самит Жозеп Борељ, високи представник за спољну политику и безбедност ЕУ.


„Резултат разговора са Зеленским биће већа подршка Украјини, више снабдевања оружјем, више војне помоћи, више финансијске помоћи“, рекао је он.

Русија је послала ноту земљама НАТО-а због испоруке наоружања Украјини. Руски министар спољних послова Сергеј Лавров истакао је да ће сваки терет који садржи оружје за Украјину бити легитимна мета за Русију. Министарство спољних послова Руске Федерације саопштило је да се земље НАТО-а „играју ватром“ испоруком оружја Украјини. Лавров је упозорио да се, како Запад упумпава све више оружја дугог домета у Украјину, географски циљеви специјалне операције померају све даље од садашње линије.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti

Восток