Ђукановић: Желимо да као одговорни суседи подржимо Косово

08-02-2023 08:12:59 | | фото: Снимак екрана / Јутјуб / Предсједник Црне Горе/ vosto |

Председник Црне Горе Мило Ђукановић је рекао након састанка са такозваним председникој Косова Вјосом Османи-Садриу, да Црна Гора "са пажњом прати преговоре Косова и Србије и снажно подржава дијалог као пут без алтернативе”, као и да, како је рекао, “желимо да као одговорни суседи подржимо Косово”.

“Верујемо да је тај дијалог успјешно почео и да може добити нову динамику и квалитет. Ми смо уверени да може доћи до правно обавезујућег, дугорочно одрживог споразума, желимо да као одговорни суседи подржимо Косово, то радимо и у нашим контактима са Србијом. То наравно јесте њихов примарни интерес, али то је, да се не заваравамо, један од најважнијих интреса свих нас који живимо у овом региону. Решавањем тог питања битно би била решена стабилност овог региона. Верујемо у дијалог и верујемо да нам у том дијалогу наши европски и амерички партнери могу помоћи“, рекао је Ђукановић.

Ђукановић је навео да су “односи две земље добросуседски, садржајни и пријатељски, али да има простора за даље унапређење”.


Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti

Восток