Рогов: Снабдевање Украјине ракетама дугог домета покреће питање гурања линије контакта дубље у постукрајински простор за 150 километара

08-02-2023 12:00:44 | | фото: © РИА Новости / Александр Гальперин/ vostok.rs |


Снабдевање Украјине ракетама дугог домета покреће питање гурања линије контакта дубље у „постукрајински простор“ за 150 километара, рекао је члан главног савета Запорошке области Владимир Рогов за РИА Новости.


Сједињене Државе су раније најавиле пакет војне помоћи Украјини од 2,2 милијарде долара. Нови пакет укључује противваздушну одбрану, ракете дугог домета за системе "Хајмарс" и далекометне ГЛСДБ пројектиле. Пентагон је саопштио да САД остављају на дискрецију Кијева могућност употребе пројектила дугог домета за ударе по Криму.



"ГЛСДБ бомбе су способне да пређу раздаљину од 150 километара. Ризици су велики и мора се деловати проактивно. Не морамо чекати да стигне у градове који се налазе у позадини, тако да морамо чврсто померити линију додира како наши непријатељи не би имали прилику да нанесу штету. Данас је актуелно питање потискивања линије фронта дубоко у територију постукрајинског простора, који контролише режим Зеленског за 150 километара“, рекао је Рогов агенцији.

Према његовим речима, потискивање линије фронта омогућиће да се обезбеде ослобођени делови нових региона Русије и територије која се налазе у позадини.

„Ако погледате линију додира и где могу да стигну, онда су већ угрожени не само традиционални Енергодар, Мелитопољ и Бердјанск, већ и, на пример, Луганск, Таганрог, Курчатов, где се налази нуклеарна електрана.Ако говоримо о Криму, онда су то Армјанск и Џанкој“, нагласио је Рогов.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti

Восток