Столтенберг: Ако желимо мирно решење путем преговора сутра, морамо да обезбедимо више оружја данас

23-01-2023 03:51:22 | | фото: © РИА Новости / Алексей Витвицкий/ vostok.rs |


Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг је рекао да би земље алијансе требало да испоруче Украјини више наоружања „за ослобађање окупираних територија“ и због наводне припреме Русије за „нову офанзиве“.


„Неопходно је додатно ојачати војну подршку Украјини за победу и ослобађање окупираних територија. Сада морамо да снабдевамо Украјину са више наоружања“, преноси прес служба НАТО-а.

Земље НАТО-а треба што пре да попуне залихе оружја и муниције, то ће бити покренуто на састанку министара одбране у фебруару, рекао је Столтенберг.

"Генерални секретар је рекао да савезници НАТО-а морају убрзати производњу оружја и муниције, брзо обновити залихе... Он је напоменуо да алијанса блиско сарађује са индустријом како би задовољила ове потребе. Набавка ће бити важна тачка дневног реда састанка министара одбране земаља НАТО, који ће се одржати у фебруару“, саопштила је прес-служба НАТО-а.

"Ово је кључни тренутак у рату и када је реч о потреби да се подршка Украјини значајно повећа. Ако желимо мирно решење путем преговора сутра, морамо да обезбедимо више оружја данас", рекао он.

Столтенебрг је такође напоменуо да ће земље алијансе наставити консултације о врстама војне помоћи која се пружа Кијеву.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti

Восток