Руска војска ослободила насеље Клешејевку код Артемовска

20-01-2023 06:50:35 | | фото: © РИА Новости / Константин Михальчевский/ vostok.rs |


Руска војска je слободила насеље Клешејевку код Артемовска, саопштио је штаб ДНР-а.


Јуче је оснивач "Вагнер" групе Јевгениј Пригожин је саопштио да је насеље прешло под контролу руских јединица. Клешејевку је назвао важним предграђем Артемовска. Пригожин је позвао да се не верује извештајима о бекству украјинских оружаних снага, али је уверио да ће град бити ослобођен.


Од великог значаја у биткама за Артемовск је ослобађање Соледара, како је прошле недеље саопштило Министарство одбране. Министарство је нагласило да то омогућава прекид снабдевања украјинских трупа у Артемовску и њихово стављање у „котао“.

Апти Алаудинов, заменик команданта Другог армијског корпуса Народне милиције ЛНР, рекао је у среду да су руске снаге пресекле главне артерије снабдевања украјинске групе у Артемовску. Вршилац дужности председника ДНР Денис Пушилин напоменуо је да групација Оружаних снага Украјине у утврђеним областима Северска ризикује да буде опкољена.

Артемовск се налази у делу ДНР који контролише Кијев северно од Горловке. Он је важно транспортно чвориште за снабдевање украјинске групе трупа у Донбасу.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti