Марин Ле Пен: Експлозија цена електричне енергије неподношљива за све компаније

04-01-2023 06:11:34 | | фото: © РИА Новости/ vostok.rs |


„Експлозија цена“ струје је неподношљива за сва француска предузећа, стотине предузећа је већ затворено или су на ивици банкрота, а разлог за то је лош политички избор владе, рекла је Марин Ле Пен, лидер десничарске партије Национално окупљање у француском парламенту.


"Експлозија цена електричне енергије је неподношљива за све компаније које се већ суочавају са високим трошковима и смањењем куповне моћи Француза. Али, што је још горе, ови незамисливи рачуни могу да угуше мале произвођаче и самосталне предузетнике", рекла је Ле Пенова.


Она је подсетила да су пекари и посластичари, чији су производи, према њеним речима, симбол француског идентитета, сада у посебно тешкој ситуацији.

"Стотине предузећа широм Француске је већ затворено или су у опасности од банкрота... И ово није извртање судбине, ово је резултат лоших политичких избора у прошлости. Повећање цена струје са којим смо почели да се суочавамо у 2021. години, погоршано ратом у Украјини, нема рационалну основу. До експлозије цена дошло је због одбијања Емануела Макрона да раскине са апсурдним правилима европског енергетског тржишта“, сматра она.


Тако, према њеним речима, европска правила предвиђају индексацију цена електричне енергије на ниво највеће цене производње енергије, те да такав механизам доприноси спекулацијама, посебно у време кризе.

„Ове апсурдне одлуке су погоршане самоубилачком енергетском политиком коју су водиле све владе у земљи у последњих 20 година, посебно влада Франсоа Оланда и влада Емануела Макрона“, нагласила је Ле Пенова.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti