ФСБ спречио саботажу на деоници гасовода „Јужни ток“ у Волгоградској области

24-11-2022 10:15:12 | | фото: © ФСБ/ vostok.rs |


Снаге безбедности спречиле су саботажу на деоници гасовода Јужни ток у Волгоградској области, саопштио је Центар за односе са јавношћу ФСБ-a.


„Федерална служба безбедности Руске Федерације спречила је покушај украјинских специјалних служби да изврше саботажу и терористички чин на гасоводу Јужни ток, којим се енергијa испоручује у Турску и Европу“, наводи се у саопштењу.




Приведене су четири особе, сви су држављани Русије.

"Приликом претреса, пронађене су четири магнетне мине, четири килограма пластичноиг експлозива, 593.000 рубаља и средства за комуникацију која садрже преписку и преговоре са припадником украјинских специјалних служби, упутства за набавку експлозивних направа и координате места експлозије."

Покренут је кривични поступак за припремање терористичког напада, организовање терористичке групе и недозвољено држање експлозива.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti