„Не желим рат са Русијом и изузетно сам опрезан“, саопштио је Макрон руским шаљивџијама који су се представили као Емануел Макрон

22-11-2022 11:17:18 | | фото: © РИА Новости / Алексей Витвицкий/ vostok.rs |


Пољска не жели рат са Русијом због пада украјинске ракете на истоку земље, рекао је пољски председник Анджеј Дуда у разговору са руским шаљивџијама, који су се представили као његов француски колега Емануел Макрон.


„Верујте ми, веома сам опрезан. Не кривим Русе, ово је рат. Мислим да ће обе стране кривити једна другу за овај рат. Мислите ли да ми треба рат са Русијом? Не, не Не желим то. Не желим рат са Русијом и изузетно сам опрезан, верујте ми, изузетно опрезан“, рекао је Дуда.

Он је нагласио да управо због тога није говорио о петом члану повеље НАТО-а о колективној самоодбрани, већ је само иницирао деловање четвртог члана главног уговора, који предвиђа консултације у случају претња једној од чланица алијансе.

Према речима Дуде, украјински председник Владимир Зеленски криви Русију за оно што се догодило.

"Он каже да су потпуно сигурни да је то руска ракета коју су лансирали Руси. И рекао је да то не може бити лансирање украјинске ракете. Рекао је да имају доказе", додао је он.

Осим тога, Дуда је рекао да му је амерички председник Џо Бајден обећао да ће послати стручњаке да учествују у истрази.

Пољски лидер је такође приметио да га више брине могућност нуклеарне катастрофе због напада на украјинске нуклеарке него „прљаве бомбе“.

Разговор Вована и Лексуса са Дудом снимљен је 15. новембра, на дан инцидента.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti