Ђоковић: Свестан сам историје која је на црти

19-11-2022 04:05:35 | | фото: © Profimedia / NovakDjokovic.com/ vostok.rs |

Новак ће се у недељу борити за шесту титулу на завршном турниру у Торину!
Најбољи србски тенисер је у полуфиналу Нитто АТП Финала после два тај-брејка савладао Американца Тејлора Фрица (8) резултатом 7:6 (7:5), 7:6 (8:6) и пласирао се у осмо финале на завршном Мастерсу.

„Нисам се осећао баш добро на терену после јучерашњег исцрпљујућег меча. Нисам одиграо на нивоу на који сам навикао, али сам морао да нађем начин да надиграм противника. Сервирао сам добро у пресудним тренуцима и терао га на ударац више. Он је један од најбољих сервера на туру. Врло је агресиван и нимало није лако играти против њега. Морао сам да буде стрпљив. Нисам добро почео други сет али сам успео да му одузмем сервис у најважнијем тренутку и вратим се. У оваквим мечевима један-два поена одлучују победника. Срећан сам што сам победио иако нисам показао најбољу игру. Уживао сам у сјајној атмосфери у дворани. Даћу све од себе да се спремим за сутрашњи меч и дођем до титуле“, рекао је Новак после дуела.


Полуфинални меч је трајао један час и 53 минута.

Прву осетну предност Новак је стекао у петом гему када је без изгубљеног поена одузео сервис Фрицу и повео са 3:2. Грешке Новака омогућиле су ривалу рибрејк већ у предстојећем гему. Тенисери су и у наставку неуобичајено много грешили, али су свој сервис чували. Сјајним форхенд винером на сервис противника у последњем поену тај-брејка, Новак је повео са 1:0 у сетовима.

Новак није добро почео други сет. Трагови умора били су видљиви, а Фриц је то искористио и узео брејк већ у уводном гему. Играо се гем за гемом, да би Американац при вођству од 5:4 сервирао за сет. У најбитнијем тренутку србски тенисер је вратио брејк и изједначио на 5:5. Меч је доведен до новог тај-брејка који је после неизвесне борбе припао Новаку резултатом 8:6.

Статистика меча: ас поени (4-15), двоструке сервис грешке (1-1), директни поени (15-30), неизнуђене грешке (21-32), број освојених поена (84-73).

Осмо финале завршног турнира је пред Новаком и он зна колико је то значајно.

"Мотивисан сам, свестан сам историје која је на црти. На то сам навикао, привилегован сам да на свим турнирима где играм испишем историју", навео је Новак.

Финале завршног Мастерса одиграће се у недељу од 19 часова, а Новаков противник биће победник другог полуфиналног сусрета у оквиру којег се састају 3. и 6. носилац, Каспер Руд (Норвешка) и Андреј Рубљов (Русија).

Фотографија: Профимедиа
Извор:
novakdjokovic.com