Штаб ТО ДНР-а: Украјинска војска поново гранатирала затвор у Јеленовки где се налазе ратни заробљеници

18-09-2022 10:50:33 | | фото: © РИА Новости / Андрей Коц/ vostok.rs |


Украјинска војска је поново гранатирала затвор у Јеленовки где се налазе ратни заробљеници, наводи се на Телеграм каналу Штаба територијалне одбране ДНР-а.



„Украјински милитанти су током гранатирања Јеленовке убили једног и ранили четири ратна заробљеника, који се налазе у поправној колонији Јеленовскаја“, наводи се у саопштењу.


Како је саопштило представништво ДНР-а у Заједничком центру за контролу и координацију питања у вези са ратним злочинима Украјине, Оружане снаге Украјине су данас два пута отвориле ватру на Јеленовку, испаливши укупно шест пројектила НАТО калибра 155 мм.

Насеље Јеленовка се налази око 10 километара јужно од Доњецка. Оружане снаге Украјине га непрестано гранатирају, а у ноћи 29. јула задале су колонији посебно снажан ударац. Према подацима Министарства одбране Русије, убијено је 50 украјинских ратних заробљеника, а 73 су ​​рањена. На лицу места пронађени су фрагменти америчке ракете вишецевног ракетног система "Хајмарс".

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti