Украјинске снаге напустиле стратешке тачке изнад Артемовска

06-08-2022 12:38:51 | | фото: РИА Новости / Кирилл Нортон/ vostok.rs |


Током повлачења ка Артемовску, украјинске трупе су напустиле стратешки важне висове, рекао је за РИА Новости командант 20. Батаљона Народне милиције ЛНР са позивним знаком "Џексон".


"Ово утврђено подручје се простире на неколико километара. Налазие се на доминантним, да тако кажем, стратешки важним висовима. Дуги низ година је утврђено. Или нису хтели, или ипак нису могли да га задрже“, рекао је он.


Према његовим речима, на овим позицијама украјинске снаге безбедности би могле да држе одбрану прилично дуго, али уз трпљење озбиљних губитака.

"Имали су две-три стотинке мртивиих и рањених. Чак и рањене, оне који су живи, чујемо их (радио пресретање) како зову у помоћ.... нико не долази по њих и не одводи их“, додао је он.

Министарство одбране је пре два дана саопштило да су због активних офанзивних дејстава руских трупа и народних милиција ДНР-а и ЛНР-а јединице 54. Механизоване, 56. и 58. Моторизоване пешадијске бригаде Оружаних снага Украјине изгубиле борбене способности и напустиле своје положаје у области Соледара, Артемовска и Авдејевке. Украјински генералштаб је признао да се њихове трупе повлаче у правцу Артемовска. У самом Артемовску се воде уличне борбе, саопштио је Штаб територијалне одбране ДНР.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti