Стремоусов: Херсонска област више није под јурисдикцијом нацистичке врхушке која је преузела власт у Украјини

06-08-2022 09:12:08 | | фото: © РИА Новости / Иван Родионов/ vostok.rs |


Херсонска област није под јурисдикцијом Украјине и на њу се не односе кадровска решења кијевских власти, рекао је за РИА Новости заменик начелника регионалне администрације Кирил Стремоусов.


Тако је прокоментарисао извештаје да је украјинска влада одобрила кандидатуру Јарослава Јанушевича за место начелника обласне државне администрације у Херсону.


"Све одлуке нацистичке врхушке, која се настанила у Кијеву, не само да за нас нису одлуке, него су инхерентно злочиначке. Херсонска област више није под јурисдикцијом нацистичке врхушке која је преузела власт у Украјини“, рекао је Стремоусов.


Према његовим речима, власти у Херсону уопште не схватају озбиљно ниједну изјаву кијевског режима, јер је он „прешао границу етике и морала“, почевши да гранатира регион и изражава радост због уништавања и смрти цивила.

Особе које именује Кијев никада неће доћи у Херсонску област, додао је Стремоусов.

"То је виртуелни гувернер. То је лутка", закључио је он.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti