Лиз Трас: Знам да ће зима бити тешка

05-08-2022 01:39:07 | | фото: © РИА Новости / Пресс-служба МИД РФ/ vostok.rs |


Британски министар спољних послова Лиз Трас, која се кандидује за премијера, прогнозирала је тешку зиму за Британију.


„Знам да ће зима бити тешка“, рекла је она.


Трасова је такође нагласила да ће у циљу превазилажења кризе промовисати коришћење ресурса из Северног мора, нуклеарну енергију, обновљиве изворе енергије, као и производњу фракинг гаса.

Запад је појачао санкциони притисак на Русију због Украјине. Поремећај ланаца снабдевања повећао је цене горива и хране у Европи и САД. У Великој Британији, растући трошкови живота погодили су милионе домаћинстава.У Великој Британији је од 1. априла ценовни праг за гас и струју повећан за 54%. Ова одлука донета је почетком фебруара због наглог раста светских цена гаса, али је ступила на снагу 1. априла. Трошкови енергије за британске потрошаче порасли су у просеку за 700 фунти годишње.

У Британији је 20. јула одржан пети круг гласања чланова парламента из Конзервативне партије за избор лидера странке, који ће постати и премијер земље. Према резултатима, у финале изборне трке стигла су два кандидата - Трасова и бивши министарства финансија Риши Сунак.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti