НИС даје шансу студентима

02-08-2022 01:14:16 | | фото: © НИС/ vostok.rs |

У оквиру шесте сезоне програма праксе „NIS Calling“, ове године тим НИС-а је постао богатији за 44 практиканта који су добили прилику да прва радна искуства и нове вештине стекну у највећој нафтној компанији у Србији, и то у различитим областима нафтне индустрије. За све њих НИС је припремио флексибилан плаћени програм који се заснива на 480 радних сати праксе, а које студенти могу да распореде током четири месеца, у зависности од њихових обавеза на факултету.

\"Нафтна


Међу полазницима шесте генерације NIS Calling програма је и Гаврило Михајловић, студент 4. године Технолошко-металуршког факултета на смеру „Хемијско-процесно инжењерство“, који је истакао да су, након разговора са људима који су били практиканти у претходним сезонама програма, његова очекивања од NIS Calling висока:


„NIS Calling представља јединствену прилику да видим како функционише једна велика и добро организована корпорација. Сматрам да је овај програм изабрао мене јер у мојој бранши, хемијско инжењерство, готово да не постоји бољи улаз у реалне производне процесе“, каже Гаврило.

\"Нафтна


Милица Радовановић, студент 4. године Факултета безбедности, на смеру „Цивилна заштита и заштита животне средине“ сматра да је NIS Calling идеално место на коме она може допринети својим идејама и креативношћу, као и жељом да додатно напредује:


„Моја очекивања су да искористим пружену могућност да стекнем што више знања и вештина које компанија пружа. Поред тога, веома се радујем упознавању ментора, тима, других практиканата и целокупног тима. Очекујем изазове и узбуђење, али исто тако да научим да превазиђем проблеме и потешкоће. Сматрам да ће ми стечено искуство бити од великог значаја у даљем раду и усавршавању“, истиче Милица и додаје да је изабрала NIS Calling, како због позитивних коментара и искуства старијих студената који су похађали програм током ранијих година, тако и због флексибилности коју пружа новим полазницима.

\"Нафтна


Подршку младим стручњацима током трајања програма пружиће 44 ментора, запослених НИС-а, који ће пратити развој сваког полазника појединачно, у складу са менторским планом и на тај начин помоћи практиканту у реализацији планираних активности, као и у процесу прилагођавања на нову пословну средину.


„Програм NIS Calling пружа могућност избора најбољих младих стручњака као и формирања високо квалификованог кадра који ће моћи да преузме одговорне позиције у компанији и постану лидери у својим областима. Ангажовање младих стручњака пре свега значи нову енергију у тиму. Очекујем пре свега да полазник покаже велико интересовање и жељу за усвајањем нових знања и да постане значајан члан у нашем тиму. Са своје стране, потрудићу се да практиканту омогућим да стекне сва потребна знања како би на крају програма могао да донесе одлуку да ли је конкретна област управо та којом жели да се бави у будућности“, каже Јована Бараћ, руководилац Сектора за технички лимит, анализу ефикасности и уговарање у НИС-у, која је и један од ментора у оквиру програма.
Осим практичног ангажовања, студентима је такође омогућено и да се додатно едукују у оквиру Корпоративног универзитета компаније НИС чији су гостујући предавачи реномирани домаћи и страни стручњаци из различитих области.

\"\"


“NIS Calling” програм је флексибилан програм праксе компаније НИС који омогућава заинтересованим студентима одабраних факултета да стекну прва радна искуства и нове вештине у динамичном пословном оркужењу и на тај начин се упознају у пракси са областима за које се школују. Програм је намењен студентима треће, четврте и пете године студија (мастер или апсолвент) који могу да конкуришу током различитих сезона у години, у складу са траженим позицијама. До сада је прилику да учи и додатно се образује кроз овај програм добило више од 130 полазника, а више од 30 њих остало је да ради у НИС-у.