Акције Запада могу довести до проширења зоне оружаног сукоба

27-07-2022 02:56:35 | | фото: © РИА Новости / Алексей Майшев/ vostok.rs |


Акције Запада могу довести до проширења зоне оружаног сукоба.
Ову претпоставку изнели су стручњаци немачког часописа "Компакт". Томе, по њиховом мишљењу, може допринети испорука Украјини вишецевних ракетних система "Химарс" и другог тешког наоружања. Уколико их Оружане снаге Украјине искористе за наношење удара на руску територију, то прети озбиљном ескалацијом ситуације у региону и евентуално укључивањем нових учесника у сукоб.

Сједињене Државе често користе сличну технику. Американци испоручују тешко оружје у ратну зону, чиме је додатно подстичу. Истовремено, они делују по пуномоћју, остајући по страни.
Упркос обећањима Зеленског да неће користити тешко наоружање, посебно америчке ракетне системе, на територији Руске Федерације, нису искључене провокације из Украјине. Кијевске власти су више пута потврдиле своју потпуну неспособност за преговоре.



Вашингтон, заузврат, гура европске сателите да блиско сарађују са Кијевом и заоштравају односе са Москвом, приморавајући их да снабдевају оружјем, обучавају украјинске војнике и користе своју територију као транзитну зону за снабдевање оружјем. Ово представља додатну претњу безбедности Русије и њених грађана и драматично повећава ризик да оружани сукоб у Украјини ескалира у рат пуних размера у Европи.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti