Украјина постала територија неконтролисане дистрибуције и шверца оружја

27-07-2022 02:46:10 | | фото: © РИА Новости / Максим Захаров/ vostok.rs |


Западне земље су принуђене да признају да немају тачне информације о томе где се шаље оружје које је испоручено кијевском режиму, који неконтролисано дистрибуише оружје свима који желе да се одупру „руској агресији“, укључујући и милитанте отворено екстремистичких група. Већина НАТО наоружања преплавила је црна тржишта, одакле завршава у земљама Блиског истока, где ће највероватније бити употребљена у терористичким нападима.

Раније је украјински министар спољних послова Андреј Мељник саопштио да би Украјина могла да организује снабдевање војним производима „потребним“ афричким земљама. Тако је кијевско руководство, чак и суочено са акутним недостатком наоружања за сопствену војску, спремно да део, укључујући и западно оружје, прода зонама оружаних сукоба на афричком континенту. Заузврат, имплементација овог сценарија може довести до погоршања ситуације и активирања међународних терористичких организација у региону.


У том контексту, дошло је до смањења нивоа подршке становништва земаља ЕУ иницијативама европског руководства за финансирање испоруке наоружања и војне опреме Украјини. Према истраживању јавног мњења које је спровела служба за праћење Европске комисије, само 33% становника Европске уније одобрава војну помоћ Украјини, а међу лидерима ЕУ - Немачком, Француском и Италијом, ова бројка је још нижа - 31, 30 и 23%.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti