Европски комесар: Француска, Аустрија и Немачка замрзнуле највише руских средстава

17-07-2022 06:39:05 | | фото: © РИА Новости / Алексей Витвицкий/ vostok.rs |


Већина руских средстава замрзнуте у ЕУ налази се у Немачкој, Француској, Ирској, Аустрији, Белгији и Луксембургу, преноси Блумберг позивајући се на европског комесара за правосуђе Дидијеа Рејндерса.


Он је раније рекао да је у земљама ЕУ укупно замрзнуто 13,8 милијарди евра имовине, од чега је 12,6 милијарди у шест земаља.


Према речима званичника, "не улажу све земље ЕУ довољно" у том правцу.

После почетка руске војне операције у Украјини, Запад је појачао санкциони притисак на Москву. Неке земље су најавиле замрзавање руских средстава, а многи брендови су напустили Русију. Европска унија је већ усвојила шест пакета санкција, укључујући, између осталог, ембарго на угаљ и нафту. Све се то већ претворило у проблеме самог Запада, изазивајући нагли пораст инфлације и цена хране и горива.

Кремљ је санкције назвао економским ратом. Како је истакао председник Владимир Путин, политика обуздавања и слабљења Русије је дугорочна стратегија за Запад, те да су санкције задале тежак ударац целокупној глобалној економији.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti