Бајден најавио нову испоруку оружја Украјини у вредности од 800 милиона долара

30-06-2022 08:07:51 | | фото: © РИА Новости / Алан Булкаты/ vostok.rs |


Сједињене Државе ће наредних дана објавити нову војну помоћ Украјини у вредности од 800 милиона долара, која ће укључивати противваздушну одбрану, рекао је амерички председник Џо Бајден на конференцији за новинаре.


„У наредним данима планирамо да објавимо доделу Украјини у вредности од више од 800 милиона долара, укључујући напредне системе противваздушне одбране, додатну артиљерију и муницију, контраартиљеријске радаре, додатну муницију за вишецевне ракетне системе који су су већ пребачени у Украјину“, рекао је Бајден на састанку са новинарима после самита НАТО-а у Мадриду.


Русија је раније послала ноту земљама НАТО-а због испоруке наоружања Украјини. Руски министар спољних послова Сергеј Лавров истакао је да ће сваки терет који садржи оружје за Украјину постати легитимна мета за Русију. Министарство спољних послова Руске Федерације саопштило је да се земље НАТО-а „играју ватром“ испоруком оружја Украјини. Прес-секретар председника Руске Федерације Дмитриј Песков приметио је да пумпање Украјине оружјем са Запада не доприноси успеху руско-украјинских преговора и да ће имати негативан ефекат.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti