Раиси: Ништа неће зауставити развој трговинских односа Русије и Ирана

30-06-2022 09:47:44 | | фото: © РИА Новости / Григорий Сысоев/ vostok.rs |


Руско-ирански трговински односи се развијају и ништа неће зауставити овај развој, рекао је ирански председник Ибрахим Раиси на састанку са руским председником Владимиром Путином у Ашхабаду.


"Споразуми које смо постигли се спроводе. Ово је веома добар тренутак, јасан. То указује да је воља наше две државе усмерена на развој трговинско-економских. Ништа није зауставило развој наше трговине и економске везе, и ништа их неће зауставити“, рекао је Раиси.

Он је истакао да је сарадња Русије и Ирана у области Каспијског мора важан аспект билатералне сарадње.

„Можемо да сарађујемо на Каспијском мору по питању транспорта, транзита, као и по другим питањима везаним за Каспијско море. Мислим на риболов, туризам и у свим другим разним областима које се генерално односе на Каспијско море“, рекао је он.

Ашхабад је у среду домаћин шестог Каспијског самита, којем су присуствовали председници Азербејџана Илхам Алијев, Ирана Ибрахим Раиси, Казахстана Касим-Жомарт Токајев, Туркменистана Сердар Бердимухамедов и Русије Владимир Путин.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti