Канада и Немачка преговарају о турбинама „Гаспрома“ због којих су смањене испоруке гаса

22-06-2022 06:58:42 | | фото: © РИА Новости / Иван Руднев/ vostok.rs |


Канада је у преговорима са Немачком да превазиђе последице одлуке Отаве о турбинама гасовода "Северни ток", рекао је за Блумберг канадски министар природних ресурса Џонатан Вилкинсон.


"Преговарамо са Немачком, покушавајући да пронађемо начин на који заиста можемо да обезбедимо снабдевање гасом. Постоје различите опције које можемо да размотримо", рекао је он.


Вилкинсон је напоменуо да Канада жели да се придржава сопствених санкција, али да њихов циљ „никада није био да нанесу значајну штету Немачој“, коју је назвао једним од најближих пријатеља и савезника Отаве.

Стога је Канада веома забринута због ситуације са турбинама, закључио је он.

Подсетимо, "Гаспром" је самњио испоруке гаса за 60% након одлуке Канаде да не врати турбине са ремонта, наводећи да је смањење гаса технички разлог узрокован због тога што Канада не враћа турбине које су биле на ремонту.


Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti