РТ: Запад се креће ка рату у космосу - директор Роскосмоса

19-06-2022 12:02:45 | | фото: © Getty Images / NASA / Handout / RT/ vostok.rs |

Приватне америчке компаније прикупљају визуелне и радарске податке за Украјину, каже шеф руске космичке агенције

Западна астронаутика „креће у рат“, саопштио је директор руске космичке агенције "Роскосмос" Дмитриј Рогозин, наводећи да то доказује прикупљање података за Украјину од стране приватних западних компанија.


У интервјуу за "Русија 24", Рогозин је саопштио да приватне америчке компаније као што су "Локид Мартин", "Боинг", "Спејс икс" и друге сада имају задатак са „једним специфичним циљем - да обезбеде прикупљање информација у реалном времену и визуелних - путем инфрацрвених радарских уређаја, као и путем конвенционалног надзора
. Ови подаци се прикупљају како би украјинске снаге користиле „за навођење балистичких пројектила или операције вишецевних ракетних система“, рекао је он.

"Можемо видети куда заправо иде западни космички свет. Иде ка рату."

То се односи и на компаније за сателитске комуникације као што је "Старлинк", додао је директор "Роскосмоса".

Упитан да ли руски сателити могу да надгледају украјинску територију, Рогозин је рекао: „Наравно."

Раније овог месеца, он је саопштио да су приватне америчке космичке компаније „у најбољем случају поверљиви извођачи Пентагона, а у најгорем, агенти Пентагона или ЦИА под маском ’приватних независних компанија’“.

Рогозинове примедбе уследиле су убрзо након што је шеф америчке сајбер команде, генерал Пол Накасоне, по први пут признао да САД подржавају Украјину изводећи офанзивне хакерске операције.

„Спровели смо серију операција у целом спектру; офанзивне, дефанзивне и информационе операције“, рекао је он за "Скај њуз".

Накасоне није навео никакве детаље о овим операцијама, али је саопштио да су "потпуно законите".

Извор:РТ


Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti