Руски универзитети више не учествују у Болоњском процесу

06-06-2022 07:06:24 | | фото: © РИА Новости / Евгений Филиппов/ vostok.rs |


Руски универзитети више не учествују у Болоњском процесу, изјавио је заменик министра науке и високог образовања Дмитриј Афанасјев на проширеном састанку Комитета
за науку,образовање и културуСавета Федерације.

Он је објаснио да је 11. априла Болоњска група објавила одлуку да обустави представљање Русије и Белорусије у свим сродним структурама.


„Узимајући у обзир чињеницу да су наши ректори, руководиоци образовних организација потписали апел Савеза ректора Русије да подрже председника у вези са специјалном операцијом, у ствари, све образовне организације земље су тиме искључене из Болоњског процеса. Ова одлука није споразум, рекао бих да је из нас изашао болоњски систем, а не ми из њега", рекао је званичник.


Он је додао да увођење основних и мастер програма није побољшало ниво знања дипломаца.

Раније је Министарство науке и високог образовања Русије потврдило намеру укидања Болоњског процеса и да се приоритет да стварању сопственог образовног система, саопштила је прес-служба Министарства.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti