Конашенков: Оборен Су-27, авијација неутралисала 153 подручја концентрације људства и војне технике

13-05-2022 11:03:10 | | фото: © РИА Новости/ vostok.rs |



Саопштење портпарола Министарства одбране Русије генерала Игора Конашенкова:

Оружане снаге Руске Федерације настављају специјалну војну операцију у Украјини.
- Високопрецизно оружје дугог домета морског и ваздушног базирања на северној периферији града Кременчука у Полтавској области је уништило производне погоне рафинерије нафте и резервоаре са бензином и дизел горивом за снабдевање војне технике украјинских трупа.


- Оперативно-тактичка авијација неутралисала је 153 подручја концентрације људства и војне технике. Такође, у Харковској области, уништене су две украјинске инсталације вишецевних ракетних система „Град“ и радар за упозорење и навођење противваздушне одбране америчке производње.
- Ракетне трупе и јединице артиљерије неутралисале су 15 командних места, 520 зона концентрације људства и војне технике, шест артиљеријских јединица на ватреним положајима, као и складиште ракетног наоружања код насеља Шебелинка у Харковској области.
- Руски ПВО системи оборили су авион Су-27 украјинског ратног ваздухопловства у близини насеља Лозоваја у Харковској области. Поред тога, 15 украјинских беспилотних летелица оборено је у у областима насеља Балаклеја, Мала Камишеваха, Бољши Проходи, Боровскоје, Прудјанка и Волохов Јар у Харковске области, Тополиное и Павловка Запорошке области, Јевгеновка, Јасиновата, Јегоровка, Надвожњак, Авдејевка, Пантелејмоновка и Стрма греда Доњецке Народне Републике, а изнад насеља Топољское Харковске области пресретнуте су две украјинске ракете вишецевног ракетног система Смерч.


- Укупно, од почетка специјалне војне операције уништено је 165 летелица, 125 хеликоптера, 842 беспилотне летелице, 304 противваздушна ракетна система, 3032 тенка и друга борбена оклопна возила, 368 вишецевних ракетних система, 1491 оруђе артиљерије, као и 2869 јединица специјалних војних возила.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti