Кинески „Глобал тајмс“: Цивилизација којој су потребни спољни непријатељи да би одржала своје постојање ће на крају пропасти

08-05-2022 07:00:15 | | фото: © VCG / Global times/ vostok.rs |


Запад ће, после сукоба у Украјини, стварати кризу за кризом широм света, јер су му потребни нови „непријатељи“, пише кинеско државно издање "Глобал тајмс".


„САД више воле да спроводе стратегију `демократије против аутократија` уместо да се ангажују у домаћим реформама и прилагођавању променама у глобалном светском поретку“, примећује се у публикацији.


Према аналитичарима листа, Запад, на челу са Сједињеним Државама, никада неће моћи да прихвати постојање нечега „што није налик њима“. Зато је створио „непријатељски” имиџ СССР-а, а касније и Русије, водећи политику ширења НАТО-а.

Вашингтон, како се наводи у чланку, није имао никакве користи од реформи руског руководства након распада СССР-а, које је значајно подигло имиџ земље на светској сцени. Због тога је јединство Северноатлантске алијансе почело нагло да слаби, а глобални утицај блока је значајно опао, објаснили су аутори.

У чланку се наводи да је, доживљавајући сталну потребу за „измишљеним непријатељима“, Запад одлучио да Русија, са својим вишенационалним јединством, огромном територијом и православном вером, не може бити ни на који начин асимилована, што значи да је била погодна за улогу непријатеља, који је почео толико да недостаје.

Они верују да се иза тога крије дубока криза западне цивилизације.

"Цивилизација којој су потребни спољни непријатељи да би одржала своје постојање ће на крају пропасти. Сједињене Државе, које увек желе да се боре, неизбежно ће пропасти као држава. Ова идеја је савршено потврђена текућом кризом у Украјини", наводи се у публикацији.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti