Ђоковић назвао „сулудом“ одлуку о забрани учешћа руским тенисерима на Вимблдону

21-04-2022 10:06:11 | | фото: © РИА Новости / Алексей Филиппов/ vostok.rs |


Новак Ђоковић, први рекет света, рекао је да не подржава одлуку да се руским и белоруским тенисерима забрани да учествују на Вимблдону.


Организатор Вимблдона донео је одлуку да не дозволи учешће руским и белоруским тенисерима на трећем грен слему сезоне.Забрану су правдали тврдећи да би било „неприхватљиво да руски режим извлачи било какву корист од учешћа руских или белоруских играча у шампионату“.

У саопштењу се додаје да би одлука могла бити поништена "ако се околности материјално промене од сада до јуна".

„Увек ћу осуђивати рат, јер сам дете рата. Знам колико емотивне трауме оставља. У Србији се сви сећамо шта се десило 1999. Али не могу да подржим одлуку организатора Вимблдона, мислим да је сулуда. Тенисери и спортисти немају ништа с тим. Када се политика меша у спорт, резултат није баш добар", рекао је Ђоковић.

Тениски турнир у Вимблдону биће одржан од 27. јуна до 10. јула. Актуелни победници такмичења су Новак Ђоковић и Румунка Симона Халеп. На турниру 2021. међу Русима најбољи је био Карен Хачанов, који се пласирао у четвртфинале, у женском дублу, у финале су се пласирале Рускиње Вероника Кудерметова и Елена Веснина.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti