Украјина ће уместо Русије играти на Светском првенству у одбојци

15-04-2022 03:16:35 | | / vostok.rs |


Репрезентација Украјине замениће репрезентацију Русије на Светском првенству у одбојци 2022. године, наводи се на сајту Одбојкашког савеза Украјине.


Светско првенство у Русији требало је да се одржи од 26. августа – 11. септембра у десет градова. Почетком марта Међународна одбојкашка федерација (ФИВБ) саопштила је да ће турнир бити померен из Русије због ситуације у Украјини. Пољски премијер Матеуш Моравјецки је у четвртак рекао да ће Пољска и Словенија бити домаћини шампионата.


"Данас, 14. априла, председник ОСУ-а Михаил Мелник примио је писмо ФИВБ у којем се обавештава да ће Украјина играти на Светском првенству 2022. уместо Русије. У писму се каже да се поступак жребања неће понављати те да ће Украјина заузети место Русије у Групи А“, наводи се у саопштењу.


Тако ће у Групи А играти екипе из Украјине, Србије, Туниса и Порторика.



Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti